Serõi silmamure

Räägime üle pika aja jälle Serõist.
Ta on kass vanuses 9-10 aastat, kes elab tänavatel vähemalt viimased 8 aastat, aga saab peavarju ühe Põhja-Tallinna kortermaja soojas keldris. Tema söögipoolise eest hoolitsetakse paremini kui mõnel kodukassil ja ega Serõi oma elu üle väga kurta seni ei saanud, kuigi kodu tal ei ole.
Hiljuti saime tema toitjalt pensionäriproualt teada, et Serõi silm on haige. Kohe pärast seda, kui ta ajutiselt Kassijaama tõime, saime vabaks jäänud vastuvõtuaja dr Andžela Lehtla juures PetCity kliinikus.
Mida saime teada: silmaprobleemi tõenäolisemaks põhjuseks on FIV nakkusest tingitud silma soonkesta põletik/uveiit ja selle tüsistusena tekkinud silmarõhu tõus ehk glaukoom.
Kontrolliti ka Serõi vere maksa-, neeru- ja põletikunäitajaid, mis kõik olid korras.
Planeerime arsti soovitusel haige silma eemaldamist. Praegu elab Serõi keldris edasi ja saab silmatilku.
Ka tema hammaste olukord vajab tulevikus tegelemist.
Lootust sellisele kassile kodu leida on väike, aga pärast operatsiooni silm igapäevast ravimist enam ei vaja. Siis vaatame ka, kuidas sujub elu Kassijaamas puuris ja väikeses toas.
Serõi armastab omale tuttavaid inimesi väga ja on nendega päris sõbralik härrasmees. Ka võõral jaamakorraldajal lubab ta endale pai teha ning ootamatult leplik ja tubli oli ta ka loomaarsti vastuvõtul.
Kirjutame Serõist kindlasti jälle, kui tema protseduuridega edasi läheme. Lihtsalt loodame, et keegi tahab just teda aidata, pakkudes keldripesade asemele päris oma tugitooli ja kõike vajalikku hoolitsust.
Serõi on kastreeritud, kiibistatud, vaktsineeritud ja saab regulaarselt parasiiditõrjed.
Serõi tervisemuredega tegelemine ei ole odav. Täname kõiki Kassijaama toetajaid, et saame talle vajalikku abi pakkuda.
Kontakt: info@kassijaam.eu