Kass Ruuben, kes oskab tinistada

Kõige värskem kirjeldus jaamakass Ruubenist ilmus Delfi Lemmiklooma portaalis juunis 2016 http://lemmikloom.delfi.ee/kass/kassijaamalood/pariskodu-ootaval-kelmikula-kassijaama-kassil-ruubenil-on-uks-eriline-oskus?id=74708827

Ruuben on pärit Mustamäelt, suurest pesakonnast. Ta on sündinud 2012. a suvel. Suure pere lapsena on ta harjunud, et ümberringi on rohkem kui üks kass.

Ruuben on uudishimulik, aga ettevaatlik. Enne kui ta kuhugi astuma hakkab, uurib pesa varjust oma ilusate roheliste silmadega, kas kõik on korras ja turvaline. Kui läheneda õigesti, saab Ruubenit sülle võtta ja silitada, natuke on tal hirmus, aga julgus tuleb tasapisi.

Hoopis teine asi on mängimisega – igasugu nööri otsas olevad hiired ja suleridvad on Ruubeni jaoks väga ahvatlevad ja võib täitsa kindlalt öelda, et tegu on ühe mängulisema kassiga jaamas.

Vahel viskab mängust tüdinud Ruuben ennast vastu seina poolkülili, tõstab esimesed käpad enda ette ja hakkab nendega õhus üles-alla sõudma, Meie kutsume seda tinistamiseks.

Ruuben on vaktsineeritud, kastreeritud ja kiibistatud.

2017 a suvel selgus, et Ruubeni neerud ja maks ei ole päris terved. Ruuben peab saama eritoitu ja regulaarset jälgimist loomakliinikus, kaks korda aastas.

Positiivne uuendus!

2019 a kevadel selgus, et Ruubeni näitajad on korras, eritoitu ei vaja ja kontrollima peaks kord aastas