Mutlu

Võibolla olete tähele pannud hiljuti meediast läbi käinud koomilist uudisnuppu türklasest, kes võttis metsas osa iseenda otsingutest.
Meie uus jaamakass sai selle kadunud ja leitud kodaniku järgi nimeks Mutlu.
Ei teadnud temagi, et ta kadunud on, kuni otsustas liituda meie püüdmata jäänud kolooniakasside regulaarsete otsingutega ühes Tallinna võsastikus. Otsingud lõppesid, kui must kiisu lõksu astus. Tänulikkust ta aga sugugi välja ei näidanud, hoopis sisistas, et lastagu ta kiiresti vabadusse tagasi 😸
Ei lasknud. Kiirustasime temaga hoopis kliinikusse, kus selgus Mutlu vanust arvestades (arvatav sünniaeg aprill 2021), et ta on suure tõenäosusega üks hallide ja mustade pesakonna liikmetest. Nemad on kõik väiksematena püütud, nüüd kodudes ja sõbralikuks kohanenud.
See kassipoiss aga on olnud teistest ettevaatlikum ja arem, või siis hoopis julgem, jäädes omapäi ja saades siiski hakkama.
Kuigi me soov oli püüda emast musta kassi, ei suutnud me mitte kuidagi lapseohtu topeltkihvadega Mutlut külma ja kõledasse õue talveks tagasi saata. Nüüd on ta Kassijaamas puurieluga harjumas, et mõne aja pärast enamatest mugavustest osa saada.
Harjumine läheb väikeste sammudega, urinate ja susinate saatel. Kui aga Mutlu juurde pikemaks istuma jääda ja silitamist sulepulgaga alustada, lubab ta ennast ka tasakesi paitada. Paneb silmad kinni ja unustab korraks karta. Iga liikumine toas paneb ta siiski liivakasti taganema ja tekitab ärevust. Mutlu ei ole kuri, aga see pööre tema elus on nii ootamatu ja inimene nii võõras, et harjumisega läheb lihtsalt aega.
Ta on praeguseks kastreeritud, kiibistatud ja saanud parasiiditõrje.
Mutlu areneks palju kiiremini, kui keegi tahaks pakkuda sellele võluvale noorele mustale pantrile kodu või hoiukodu.

Tasapisi teel paikassiks:

Kontakt: info@kassijaam.eu