Tosin ja Sosin vajavad väga hoiukodu või kodu

Tosin ja Sosin leidsin ühise kodu jaanuaris 2023 🙂


Mis saab Tosinast ja Sosinast, kui neile ei leidu kodu ega hoiukodu?

Meie armsad noored sõbrakesed on vangistatud puuri juba maikuu keskpaigast , sest nende välja lubamine võib olla ohtlik teistele kassidele. Vaktsiinid on neile ammu tehtud, parasiidid tõrjutud, giardia proovidki negatiivsed, aga kõhud on mõlemal ikka korrast ära. Probiootikumid ja toiduga katsetamised ei ole seni aidanud. Nii saatis loomakliinik Tosina vereproovi ja anonüümse roojaproovi (kassid jagavad liivakasti ja ilmselt ka haiguseid) laborisse Saksamaal.
Vastus ütleb, et parasiite tõesti ei ole, aga FCoV ehk kasside koroonaviirus on roojas positiivne.
Tegemist on liigispetsiifilise viirusega, mis inimesele ei levi. Kuna viirus eritub väljaheidetega, põrandale ühiseid liivakaste jagama me neid lasta ei saa.
Teame veel, et ohustatud on eelkõige nooremad ja nõrgema immuunsusega kassid.
Haigus võib muutuda ka eluohtlikuks nakkuslikuks kõhukelmepõletikuks (FIP). See võimalus on küll väike, aga siiski olemas.
Vaktsiini ja otsest ravi kasside koroonaviirusele ei ole. Tosin ja Sosin saavad praegu probiootikume ja ravitoitu. Tosinale anname ka antibiootikume, kuna tema kopsudes oli põletik.
Mõne aja pärast saadame uue proovi laborisse ja vaatame, kas näidud on muutunud.
Rõõmsad ja energilised, väliselt igati terve moega 10-kuused kassid aga istuvad oma kahetoalises puuris, kus ei saa joosta ega mõnusalt mürada. Samuti napib meil aega nendega tegeleda ja endiste kolooniakasside  kartlikkusest jagu saada. Võtsime rüblikud Kassijaama, tulles vastu abipalvele aidata kassidest loobunud kodu ja nüüd oleme ise hädas 🙁
Niisiis – otsime ilusatele mänguhimulistele Tosinale ja Sosinale hoiukodu ja eks unistame kodust ka. Suurem lootus oleks kõhud korda saada hoiukodus või kodus, kuna üheks komponendiks sellest viirusest põhjustatud kõhulahtisusele on stress, mida puurielu kindlasti võimendab.
Midagi lihtsat me aga lubada ei saa. Tosin on uutes olukordades väga hirmunud ja jätab lausa metsiku mulje. Samas kui temaga suhelda ja mängida, saab kassipoissi ka silitada ja ta on alati uudishimulikult paitaja kätt nuusutamas ning maiuseid limpsamas. Sosin on julgem, aga samuti mitte sülekass. Sulepulgaga mängides aga läheb neil lõpuks täitsa meelest ära ettevaatlik olla.
Mõlemas on kindlasti potentsiaali saada sõberkassideks! Seni peame Kassijaamas kasutama nippe ja trikke. Ravimeid saavad nad toiduga (meetodid on välja töötatud 😊). Loomakliinikus käib Tosin nii, et enne on saanud rahustava rohu, siis saab teda ka kergemalt transpordikasti panna ja arst käsitleda. Nii et kõik on võimalik, aga hoiukodule on üsnagi keerulised tingimused:
 – ei tohi olla teisi kasse või siis kass, kes samuti FCoV positiivne
 – peab olema tahtmine ja hea kui ka julgus ning mõningane kogemus taltsutada tõrksaid
 – võimalus käia vajadusel loomakliinikus
Meie poolt on igakülgne tugi hoiukodule.

Seega – Tosin, Sosin ja jaamakorraldajad otsivad imelist hoiukodu- või kodupakkujat. Otsime imet.

Kontakt: info@kassijaam.eu