Söör Thomase head uudised

Kirjutasime hiljuti, et söör Thomast sai lümfoomi diagnoosi. Tegime suures mures sellest ka postituse ning saime paljudelt Kassijaama sõpradelt tuge ja lootust.
Nüüdseks on meil on häid uudiseid! Jõuluajale kohaselt on sündinud justkui väike ime ja söör Thomase tuleviku kohalt on kadunud tumedad pilved – tal siiski ei ole seda rasket haigust!
Thomasel on uus diagnoos – lümfoplasmatsütaarne enteriit ehk üks IBD (põletikuline soolehaigus) vorm.
Kassile tehti pärast esmast lümfoomi diagnoosi laparotoomia, mille käigus võeti biopsiad mitmest kohast ja seejärel neid analüüsiti laboris. Lisaks esmastele tulemustele tellisime juurde veel analüüse, mis lõpptulemusena välistasid algava kasvajalise muutuse ning kinnitasid põletikku.
Praeguseks teame, et selline olukord diagnoosimisel võib juhtuda, kuna tsütoloogia põhjal on väga keeruline eristada lümfoomi ja IBDd.
Oleme küsinud ja saanud selgitusi, et võttes proove soolestikuga seotud lümfoidkoest, siis rasviku sees olevad lümfoblastid võivad paratamatult sattuda nõela. Lümfoblastid on rasvikus nii IBD kui ka lümfoomi puhul (aga mitte tervel loomal).
Thomas tunneb end hetkel nii hästi, et veterinaari hinnangul peab tema tervist vaid tähelepanelikult jälgima ja otsest ravi peale sobiva dieettoidu ta praegu ei vajagi.
Mis veel juhtus: kuna Thomase haavaga pidi iga päev tegelema, siis ta (ise küll peadpidi konservikausis olles) nii hästi harjus sellega, et on muutunud oma hoiuinimese vastu palju leplikumaks. Nüüd lubab ta end ka sülle võtta ja kallistada
Suur-suur tänu kõigile, kes söör Thomase jaoks annetasid ja head soovid teele saatsid. Laekumisi oli kokku 840 eurot. Senised arved on tasutud summas 529,45 ja viimaste uuringute arve on veel tulemata.
Julgeme jälle öelda – maailma vahvaim söör Thomas otsib kodu!