Naina – eemalt imetlemiseks

Kassijaamas elab üks paljulapseline ema, aga tema lapsed on suured ja saavad ise hakkama. Kassipojad Smaug, Barbariss ja Kassiir on juba pooleaastased ja täiesti iseseisvad.
Suvel kinni püütud pesakonna ema Naina on keeruline kass. Tänaval oli ta üliettevaatlik ja arg. Tahaks öelda, et Kassijaamas on ta kuri, aga tegelikult kartlik ja lihtsalt valmis mingiteks hirmsateks ootamatusteks, mida ta oma peas ette kujutab. Ees ootakski üks suur muutus- Kassijaamast koju minek. Koju, kus olla elu lõpuni rahus, vaba toidu ja peidukohtade hankimise muredest.
Kassijaama jõudnud, oli Naina susisev ja ründav kass, kes oli valmis end kogu aeg kaitsma.
Oleme väga tänulikud dr Julia Kuhtale ja Univet loomakliiniku tiimile, kes pakkusid meile võimaluse Nainat kliinikuruumides inimesega harjutada. Seda oli palju rohkem, kui meil oli hoiukodu puudumisel võimalik ise panustada. Just tänu igapäevasele suhtlemisele, erinevatele nippidele ja ravimitelegi, kaotas Naina oma esialgse agressiivsuse ja suuresti ka kombe plõksida ning rünnata.
Päris sõbralikku kassi me kliinikust tagasi ei toonud, aga kuu ajaga ju imesid ei sünnigi. Naina ei oska küll konservikaussi ulatavat kätt oma sõbraks pidada ja kipub lööma, seega oleme ka ise ettevaatlikud. Silitamisest võime ainult unistada.
Mis on Naina nii ettevaatlikuks teinud inimese suhtes ja kas tema suhtumine ühel päeval muutub, ei oska öelda. Senised kogemused ütlevad, et kodustes tingimustes võib ajaga palju positiivset juhtuda.
Kassitoas Naina tundub üsna rahul, teiste kassidega paistab sobivat, liigub ringi ka sel ajal, kui me oleme kohal. Aga jah, kartlikkus inimese suhtes tuli temaga tänavalt kaasa ja murda seda on raske.
Naina on ilus ja teda on huvitav jälgida. Ta mängib sulepiitsaga ja nööri otsas mänguasjadega ning on omale lemmikkohaks valinud kõrge puuripealse, et seal kõigel silma peal hoida.
Naina on saanud vaktsiinid, ussirohud, steriliseeritud ja kliinikus on korda tehtud tema hambad. Julge kodu või ka hoiukodu pakkuja, anna endast teada.
Kontakt: info@kassijaam.eu