Henne haigusest

Hiljuti andsime teada, et Henne tuli oma kodust Kassijaama hoole alla tagasi, kuna pissis valedesse kohtadesse ja omanik sellega pärast mõningast üritamist enam toime ei tulnud. Henne läks tagasi oma kunagisse hoiukodusse ja valesti pissimine sellega lõppes.
Olime õnnelikud, et Henne on terve ja tubli, ka väike põletik sai kenasti välja ravitud, aga siis tekkis Hennel täiesti ootamatult ühel varahommikul esimene tugev krambihoog. Järgmine päev jälle. Ja jälle.
Panime aja neuroloog dr Ranno Viitmaa juurde. Enne aga, kui sinna jõudsime, muutusid Henne krambihood nii tihedateks ja intensiivseteks, et mõistsime, et viis päeva visiidini oodata ei saa. Oleme südamest tänulikud, et telefonis meie murest kuuldes tuli dr Viitmaa erakorraliselt välja ja vaatas üle nii Henne kui videosalvestused tema hoogudest.
Kuigi täpsema diagnoosi jaoks peaks Hennele tegema väga kalli aju-uuringu, viitasid kõik sümptomid epilepsiale. Kassilt võeti ka vereanalüüs, mis oli igati korras. Hennele määrati kohe ravi – pulber, mis valmistati meile inimeste apteegis.
Päris kohe hood ära ei jäänud, aga juba mõne päeva pärast Henne enam ei krambitanud ja nii on pärast ravi algust ka püsinud. On mõistagi veel vara päris kindel olla ravi edukuses, aga oleme siiski väga-väga lootusrikkad.
Arvatavasti kestab ravi terve kassi eluea, kindlasti kogu järgmise aasta. Henne sööb oma rohu kaks korda päevas maitsva konserviga ilusti ära ja ei ole temaga mingit maadlemist ega tagaajamist. Oleme Henne hoiukodule lõpmata tänulikud, et ta on valmis Hennet aitama, iga päev, niikaua kui vaja.

Aga tegelikult on Henne siiski päris oma kodu otsiv kass.
Ääretult sõbralikel, armsatel suhtlejatel, nurruvatel sülenupsikutel koduleidmisega reeglina muret ei ole. Eriti kui ka välimus on sama võrratu kui iseloom. Sobimine teiste kassidega ja kiire kohanemisvõime on veel boonuseks.

Aga kes tahab epilepsiaga kassi?
Kas leidub keegi, kes näeb hirmsana kõlava diagnoosi taga ka võimalust saada oma peresse imearmas väike sõber?
Kas leidub kodu, kelle elukorraldus saab hakkama sellega, et kaks korda päevas PEAB kass ravimit saama?

Kas mõni kass saab oma elus mitu lotovõitu? Kõigepealt oli sügisel 2013 tänavalt pääsemine – keegi märkas, meie püüdsime.
Kas tuleb teine võit ka ja Henne leiab kodu, kes võtab ta koos haigusega ja temast kunagi ei loobu?

Julgustame – Henne elab praegu täiesti tavalist kassielu ja tema igapäevane ravi ei ole kallis. Eriarsti visiidid on tema puhul vältimatud ja üsna kulukad, aga loodame, et teades võimalikke kliinikukulusid ette, on sellest abi, pealegi oleme ka siin lootusrikkad. Järgmine kord läheb Henne arsti juurde alles poole aasta pärast ja arvatavasti ei vaja ta väga sagedasi kontrolle ning uuringuid, kui kõik sujub sama hästi edasi.
Kõik muud protseduurid on paariaastasel Hennel tehtud, ta on kiibistatud, vaktsineeritud, steriliseeritud.

Kontakt: info@kassijaam.eu