Kliinikurong

Kolm jaamakassi külastasid Vilde tee loomakliinikut, et teha vajalikud protseduurid ja ülevaatused. Patsientideks olid Herman, Miilu ja eraldi hoiukodus elutsev Viiru. Meie hästikasvatatud kassid ootasid oma järjekorda korralikult ülesrivistatunana, käitudes kombekalt ja kannatlikult. Ainult Miilul oli aegajalt mõne näugatusega midagi ütlemist.

Kõigepealt vaadati üle Herman, kellele oli vaja teha kordusvaktsiinid. Arsti oodates proovis Herman laualt igal võimalusel põgeneda, et teha kabinetis uurimisretki. Vaktsineerimise ajal ta igaks juhuks natuke urises, aga jäi siiski soliidseks.

Järgmisena tuli esineda Miilul. Tahtsime üle kontrollida Miilu hammaste olukorra ja õigesti tegime, sest arsti sõnul tuleb kassil hambad eemaldada. Kunagise mahajäetud suvilakassina ei ole Miilu elutingimused ja toitumisvõimalused olnud just kõige paremad ja suuõõne vilets olukord on üks tavalisemaid tagajärgi sellise saatusega kassidel. Ühel pildil on näha kihva, mida arst meile näitas, selgitades kui keeruline on tegelikult kassidel hammaste eemaldamise protseduur. Tegime sellest juurega kihvast pilti, sest oli lausa uskumatu näha, kui palju seda hammast ühe väikese kassi lõualuusse peab mahtuma. Kihv oli umbes 2 cm pikkune.

Viirul, kelle tänavaelu jäi seljataha alles paar nädalat tagasi, läks kõik plaanipäraselt. Viiru sai vaktsineeritud ja kiibistatud ning käitus väga eeskujulikult, taludes igati vapralt ja rabelemata uurimist ninaotsast sabaotsani ja süstlatorkeid.

Preemiaks hea käitumise eest said kõik jaamas mitu ampsu konservi.