Herman käis tohtri juures

Täna käis kiisu Herman oma ihuarst dr Sigrid Lapp´i juures kliinikus kontrollis. Viimatisest visiidist oli möödunud üle poole aasta ja tahtsime kindlad olla, kuidas Hermani põie olukord on. Arst arvas, et võiks seekord teha Hermanist ilusa Aitäh ja nägemist!röntgenpildi. Herman aga nii ei arvanud. Olime kõik juba kaitseülikondades ja aparaat sisse lülitatud, aga Herman, kes muidu on sõber mis sõber, arvas, et see ikka ei lähe küll. Väänles nagu vihmauss ja hammustas igaks juhuks arsti ka. Ilus röntgenpilt jäi seekord ära. Küll aga tegime uriinianalüüsi nagu ikka ja olukord ei olnud muutunud. Hermani mõistes on see hea uudis. On küll leukotsüüte, aga ei ole grammikestki verd, piss on ilus puhas selge ja õige toiduga on olukord samamoodi kontrolli all nagu seni. Hermanil ei ole valus ega paha, mis on ju kõige tähtsam.

Arsti juures vastuseid oodates käis ja nühkis ta kõik seinanurgad ja sahtliääred üle, kangutas käpaga lükanduksi ja viskas kohe pärast röntgenikatsetust end täpselt õiges külilipoosis põrandale nagu andes märku, et käsutavad siin majas kassid. Kui aga aeg oli transpordikasti tagasi ronida, kaapis ta kõigepealt tükk aega endale teed sealt vabadusse, aga lõpuks tõdes tüdinult, et pääsu pole, öelge arstile aitäh ja nägemist!