Opeia lugu

Opeia on leidnud kodu jaanuaris 2023 🙂


“Oi kui väike sa oled!” Nii ütles jaamakorraldaja, kui armsat triibikut esimest korda nägi.
Opeia on noor (vanust aasta või poolteist), sünniajaks võib arvata 2020 ja kaalub 2,8 kilo. Kuna ta tundis suurt hirmu ja proovis teha ennast hästi pisikeseks, siis tunduski nii, et võtab puuris sama vähe ruumi nagu kassipoeg.
Noor ja kleenuke Opeia on ise emmeks vähemalt kahele pojale. Tema kassipojad, üks must ja üks kolmevärviline, on eraldi hoiukodus.
Opeia elas enne tänavalt pääsemist Põhja-Tallinnas endise Volta tehase taga. Kõigepealt näitas end üks tema poegadest, kes püüti kinni. Mõnda aega ei nähtud kedagi, kuid 14. juulil tulid välja ema ja teine poeg korraga ning läksid koos üles pandud lõksu. Rohkem poegi keegi seal näinud ei ole.
Esimesteks päevadeks leidsid kassid hoiukoha. Kuna saatuse tahtel oli nende päästja mõne oma tänaval toidetava kassiga Kassijaama ootejärjekorras, siis saime vaba koha anda just sellele kassiemale. Aitäh aitajale, kelle elu ajutine hoiukodu pakkumine üsna ebamugavaks tegi. Vaatamata sellele tegutses ta selle nimel, et kass saaks tänavalt ära ja ei tooks järgmisi poegi.
Opeia on nüüd kolinud Kassijaama. Ta on juba steriliseeritud, saanud kiibi ja ussirohu. Saime hiljuti kingituseks mõnusa karvase pesatasku, mis just Opeiale hästi sobib, sest sinna sisse saab ta ennast ära peita ja arvata, et nüüd keegi ei näe.
Kuni eilseni ei julgenud Opeia inimese nähes süüa ega õieti liigutadagi. Pai lubas teha, mis andis märku, et võibolla kontakt inimesega ei olegi talle päris uus.
Eile aga oli Opeia nõus sööma jaamakorraldaja käe pealt ning usaldas niipalju, et tukkus tunnikese pesa peal, mitte sees.
Anname Opeiale hästi süüa, palju paisid ja kindlasti näeme varsti, kuidas tema kasukas muutub ilusaks ja julgus kasvab veelgi.
Praegu jälgime tema tervist, jätkame parasiiditõrje kuuriga, teeme vaktsiinid ja siis jääme ootama, et tema elu muutuks veel paremaks. Et Opeia leiaks kodu.
PS Opeia on saanud kasside koroonaviiruse(FCoV) analüüsile Laboklinist positiivse vastuse.
Tegemist on liigispetsiifilise viirusega, mis inimesele ei levi.
Teame veel, et ohustatud on eelkõige nooremad ja nõrgema immuunsusega kassid.
Haigus võib muutuda ka eluohtlikuks nakkuslikuks kõhukelmepõletikuks (FIP). See võimalus on küll väike (u 5 %).
Vaktsiini ja otsest ravi kasside koroonaviirusele ei ole.
Kontakt: info@kassijaam.eu