Väike armas Pusa Viljandi õuduste majast

 

Kassijaama on saabunud väike punavalge nupsikkass.
Väga lihtne on jääda teda lihtsalt vaatama ja imetlema. Väga tavaline on iga päev õhata, kui armas ta ikka on. Meie väike Pusake.
Nüüd on ta meie, aga enne oli ta eikellegi.
Nagu ühel pildilgi näha, elas see kass enne päästmist kohutavates tingimustes. Paljud teist on ilmselt kuulnud Viljandi õuduste majast. Sealt on temagi. Neid kasse päästab MTÜ Cats Help.
https://catshelpmtu.wixsite.com/…/post/%C3%B5udustemaja-18-…

Selle kiisu aitas Cats Help Cat Clinicu hoole alla, kus ultraheli uuringul selgus, et ta on tiine. Kõhus kaks surnud poega, ühe päästmiseks tehti erakorraline keisrilõige. Oma elule aidatud pojast ei tahtnud kassiema midagi teada, kuid õnneks leidus pojale kasuema ja ka hoiukodu.
Kassijaama kolides oli pisike 2,4-kilone Pusa algul pelglik. Kiiresti selgus, et paid panevad rulluma ja avatagu me viivitamatult puuri uks teistele kassidele küllaminekuks. Kurrkurr, piikspiiks. Ta on jätkuvalt natuke ehmunud, aga sõbralik. Kasukas on imepehme, aga pusasid täis.
Varsti tegi meid murelikuks, et kiisu ei taha mitte midagi süüa, kohe mitte midagi. Nii hakkasime teda ise toitma ja Vilde tee kliinik võttis ta esimesel võimalusel vastu. Selgus, et oli tekkinud piimanäärmete põletik, palavik ja ka haav vajab ravimist. Kahe päeva pärast saime Pusa juba isukana tagasi, aga krõbinaid ta endiselt eriti süüa ei taha ning liivakastina kasutab vahel ka oma pesa.
Mis siin imestada. Kass on elanud ligi kaks aastat (sünniaastaks võib arvata 2018) hirmsates tingimustes ja ta ei saanudki tavalisest kassielust midagi teada.
Ravime selle loomakese terveks, proovime kombeid õpetada ja siis otsime talle maailma parima kodu.


Pusa hambad on juuli 2020 seisuga korda tehtud, haavast pole jälgegi ja ainult herpes võib stressiolukorras välja lüüa.

Seni kokku 430 euro eest Pusa kliinikuarveid on meie tasuda, saame sellega hakkama. Aidata palume võimalusel hoopis Cats Helpi.
Viljandi kassidega on veel väga palju muresid ja kulusid, sest iga päästetud loom vajab mingeid protseduure. Lisaks on nende hoole all veel kümneid kasse.

CATS Help
900 0001 – kõne hind 10 EUR (kuula kõne lõpuni, muidu annetamist ei toimu).
IBAN EE742200221071322431
SWIFT HABAEE2X
PAYPAL https://paypal.me/catshelpmtu?locale.x=en_US
www.catshelp.ee