Jama jaamas ehk Juunior vajab uut kohta

Endine tänavakass Juunior tõi endaga kaasa rõõmu, et saime teda aidata sooja tuppa võttes. Tõi aga ka palju muresid, millega peame toime tulema.

Juunior on noor, napilt alla aasta. Julge, asjalik, uudishimulik, isepäine. Kui ta oleks inimene, oleks ta igale poole nina toppiv ja asju korraldav ülemus. Meiega sõbralik, aga mitte kleepuv. Vahel tuleb tal Tuju ja siis ei ole sõbralik ka.
Kui Juunior Kassijaama saabus, selgus, et tal on kõht korrast ära. Hakkasime jälgima, toetama, analüüsima, ravima. Toimus ka operatsioon, kus ta kõhuõõnt uuriti.
Praeguseks teame, et tal on kaasasündinud kõhunäärme hüperplaasia. Tal on olnud krooniline sooltepõletik ja üldse tundlik soolestik. Kõik see võib kõlada kassisoovijale üsna hirmuäratavalt, aga tema tervise pärast me enam praktiliselt ei muretse. Kõht on püsinud korras, viimasel ajal ka ilma eritoiduta ja tabletiandmine hakkab tasapisi harvenema. Jälgimiseks oleme pidanud teda kuude kaupa hoidma puuris, kust ta saab vabaks, kui jaamakorraldajad kohal on.
Viimasel ajal on Juunior saanud rohkem vabadust, mis on aga lõppenud nüüdseks sellega, et vabadus on läbi. Miks?
Ta avastas Krämpsu. Juunior oleks nagu koolikiusaja ja Krämpsu kiusatav. Pahatahtlikke tempe ta ei organiseeri, aga Krämpsul liikuda ei luba. Jälitab. Jõllitab. Kui Krämpsu tahab kohta vahetada, ründab. Mitte päris kogu aeg, aga piisavalt palju, et seda ei kannata välja ei meie ega Krämpsu närvid. Juunior läheb puuri tagasi ja meil on kõigi ja kõige pärast kurb meel.
Krämpsu on hakanud valesti pissima, saanud põieprobleemid ja õhk Kassijaamas on pingeid täis. Meil on ju ainult üks väike tuba ja ainus võimalus kasse eraldada on hoida neid puuris.
Kassijaamal on nimekiri kassidest, kes ootavad aitamist, aga tundub võimatu, et saame sellisesse olukorda tuua muudatuse ehk uue stressi lisada.

Kõige suurem abi oleks, kui leiaksime kiusajale kodu või hoiukodu, kus ei oleks teisi kasse. Me teame küll, et Vareenik on tema mõttekaaslane ja maadluspartner, aga üheksa kassi kümnest talle ei meeldi, nii et katsetada pole mõistlik.
Juunior vajab tabletiandmist (lootus ja plaan on, et see lõpeb), kuid sellega on ülilihtne. Suu lahti ja ei mingit põtkimist. Välja arvatud kui on Tuju, aga see läheb mööda.
Kui kellelegi meeldiks kass, kellel on silmis väike kuratlik säde, või ehk pehmemalt öeldes riukalik tuluke, oleks Juunior just õige valik. Teda saab paitada, kallistada ja sülle võtta ka. Ja kellel meist ei oleks Tujusid, eks.
Juunior on kastreeritud, kiibistatud, vaktsineeritud.

Juunior vajab väga-väga kodu või hoiukodu.
Palun aita, kasvõi seda postitust jagades.
Kontakt: info@kassijaam.eu