Floki

Hoiule? Mis tähendab hoiule? Küsis Sikupilli kass number kolm hämmeldunult.
Kas mind hoitakse või pean mina midagi hoidma? Näiteks oma ilusat kohevat saba? Või eriti hoolikalt seda parema tagajala heledat varvast, mis mulle tohutult sarmi ja elegantsi lisab?
Sina, kass number kolm lähed ise hoiule, koos saba ja kõigi varvastega, sa saad nime, ajutise kodu ja isikliku liivakasti, mänguasjad ja toidunõud ja toidu ka muidugi. Ja inimesed, kes selle kõik sulle ette kannavad.
Kõlab hästi, arvas kass number kolm.
Esimene hetk hoiul oli hirmus. Kass tegi tohutu hüppe aknalauale, aga aken oli kinni ja seepeale läks ta hoopis voodi alla. Öösel tuli välja ja arvas, et pole viga, kõik magavad ja saab omaette süüa, rääkida, süüa, mängida, küüsi teritada, süüa ja liivakastis käia. Sest siin, palun väga, on toitu palju rohkem kui mitte-hoiukodus.
Läks paar päeva ja kass nr kolm, uue nimega Floki, teab, et hoiul olla on täitsa tore. Põsed on tal armsad ümarad ja näol pidev naeratus. Nüüd on kurb hoopis siis, kui kodused ära lähevad ja ta neid ootama peab. Sest Floki on seltskondlik loom ja armastab olla hoiukoduliste lähedal.
Floki on vaktsineeritud ja kastreeritud, saanud kiibi. Floki vanus on kaks aastat (sündinud aprillis 2014).
Ainuke mure on tema hambad, küllap on senine kehv toit ja tänavaelu süüdi, et hambad on halvas seisukorras. Võimalik, et tulevikus tuleb mõni hammas välja tõmmata. Floki saab vajaliku ravi ja arstliku ülevaatuse.
Hoiul oleva Flokiga saab tutvuda, kirjutades Kassijaama info@kassijaam.eu