Õunake

Õunake on noor ja kaunis kassike, kes möödunud suvel Padise kanti ühe suvekodu õuele ilmus. Ilmselgelt on tegemist hüljatud kodukassiga. Õige pea selgus ka hülgamise põhjus- Õunake oli tiine. Pojad tõi ta sinnasamasse õue peale. Õunakesel siiski vedas, ta koliti koos tittedega linna ja sai hoiukodus oma lapsed üles kasvatada. 

Õunake on äärmiselt seltskondlik ja inimlemb kass. Natuke lössis näo  tõttu võib teda pidada lausa tõukassi järeltulijaks. Teda on ka mõnus pidada, kuna ta ei armasta kõrgusi ja lauale ega kapile ei hüppa. Küüsi armastab ta teritada küll. Talle meeldib tulla ka voodisse kaela peale nurruma. Õunake võib omaette lõputult mängida hiirekeste ja pallidega. Kiisu on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud. Uus kodu peab arvestama, et Õunale teised kassid ei meeldi.

Õunake asub eraldi hoiukodus.